Fájdalomterápia lökéshullámmal | Tangea Kft.

Fájdalomterápia lökéshullámmal

Amikor a mozgás is fáj - Fájdalomterápia lökéshullámmal

A mozgásszegény életmód, a rossz testtartás, az ülőmunka fokozatosan hozzájárul a fájdalompontok, másnéven triggerek kialakulásához. Azonban a túlzásba vitt mozgás, a megerőltető és monoton sporttevékenység is indukálhatja a fájdalmat.

Mozgásszerv rendszerünkben a legtöbb fájdalmat ezek a trigger pontok okozzák. A triggerek tartósan jelenlévő, megrövidült és megvastagodott izomrostok, amelyek gyakran egy baleset (rándulás, sportbaleset), egy rossz mozdulat (lumbago) vagy akár stresszhelyzet, illetve bármilyen a megszokottól eltérő terhelés idéz elő.

Az alkalmazott fájdalomterápia vagy trigger-terápia segítségével a panasz tényleges okát szüntetjük meg lökéshullám segítségével. A lökéshullámok gyorsan terjedő akusztikus hullámok, amelyeket a kezelőfej segítségével jutattunk be a testbe. Ez adja meg az Ön szervezete számára a kezdő lökést az öngyógyuláshoz. Az energiában gazdag hullámok feloldják a triggereket, élénkítik az anyagcserét, fokozzák a vérkeringést és célzottan megindítják a szervezet öngyógyító mechanizmusait.

A kezeléssorozat gyógyszerek nélkül zajlik, így kockázatmentes és rendkívül hatékony alternatívája a hagyományos kezelési módoknak. Csekély fájdalom és minimális mellékhatás – kipirosodás, kis duzzanat – figyelhető meg az eljárást követően.

body_fajdalomterapia.jpg

Alkalmazási terület:

A kezelés a következő tünetek esetén javasolt: állandósuló feszültségérzet, krónikus fájdalmak, mozgáskorlátozottság, érzékelési zavarok, ízületi károsodások, porckorong-kopás, egyéb esetek.

Javallatok: A gerinc izomeredetű fájdalmai, krónikus feszültségérzet a háti és nyaki izomzatban, vállba és karba sugárzó fájdalom, térd- és csípőpanaszok, nem fül-orr-gégészeti eredetű fülzúgás, szédülés, fejfájás egyes típusai, tenisz- vagy golfkönyök, meszes váll, talpi és sarki eredetű fájdalmak („sarkantyú”), izomhúzódások, sportsérülések.

Ellenjavallat:

Terhesség, trombózis, véralvadási zavarok, rákos megbetegedés, a kezelendő felületen lezajló gyulladásos folyamat, gennygóc / csomó, növekedésben lévő gyermek, véralvadásgátló szedése (Marcumar), Polyneuropathia, a kezelések megkezdése előtti hat héttel Cortison terápia, reumatikus megbetegedések.

Információk a páciensnek:

A fájdalomterápia elmaradhatatlan eleme a pontos diagnózis.  A kezelés első momentuma egy átfogó vizsgálat. A tartósan eredményes kezeléshez elengedhetetlen, hogy panaszait amennyire csak lehetséges, minél pontosabban ossza meg kezelőjével. A kezelések sikeressége már gyakran 1-2 alkalmat követően jól érezhető, de a komplett terápiához 2-6 kezelésre van szükség. A fájdalomterápia eredményeként életminőség javulás és a visszanyert gondtalan mozgás szabadságának öröme tapasztalható.