Fogfehérítés | Tangea Kft.

Fogfehérítés

Zöld fény = fehér és egészséges fogak - Fogfehérítés

A lézeres kezelések térhódításával a kellemetlen és fájdalmas fogászati kezeléseket felváltotta a sokkal korszerűbb, steril, vértől és kínlódásoktól mentes, gyors gyógyulást és jó esztétikai eredményeket garantáló lézerterápiás lehetőség.

A fogfehérítés azoknak ajánlott, akik nincsenek megelégedve fogszínűkkel, világosabb vagy fehérebb fogat szeretnének. Az eljárás önmagában is egyszerű, fájdalommentes és hatékony photokémiai fogvilágítás, melynek lényege, hogy a fehérítő anyaga fény hatására aktiválódik, így az oxidáció segítségével a kezelés sokkal hatékonyabb, mint egy phototermikus eljárás esetén. Az azonnali ásványi anyag visszapótlás miatt pedig a fogak roncsolódásának mértéke elhanyagolható.

A kezelés tényleges célja, a fogak lehetőség szerinti fehérítése ott, ahol gyógyszer (tetraciklin) miatt elszíneződés található, elhaltak vagy gyökérkezeltek a fogak, amalgámtömés okozta elszíneződés, dohányzás, kávé és teafogyasztás vagy egyéb étel, ital okozta elszíneződés tapasztalható.

A kezelés után a fogak fehérsége azonnal érzékelhető, általában egy fogfehérítő kezeléssel elérhető a kívánt eredmény, amely megfelelő életmóddal, szájhigiénia fenntartásával és félévente fogorvosi ellenőrzéssel akár több évig is fenntartható.

body_fogfeherites.jpg

Alkalmazási terület:

Az eljárás a megfelelő segédanyag kiegészítésével fogfehérítésre alkalmas. A berendezés mindemellett fogágy-betegségek (ínygyulladás, ínytasakok és fogágy gyulladások) kezelésére, gyökércsatorna sterilizálásra és gyulladások, ödémák csökkentésére is alkalmazható.

Ellenjavallat:

A fogállományt érintő veleszületett- és szerzett hibák, fognyaki kopás, fognyaki érzékenység és fogínygyulladás esetén a fogfehérítés minden esetben kontraindikált. A fogfehérítés nem ajánlott továbbá 14 éves kor alatt, terhesség, szoptatás idején, rosszul zárodó tömések és koronák, szuvas fogak esetén.

Információk a páciensnek:
  • A fogfehérítés megkezdése előtt professzionális fogtisztítás ajánlott, amely során nem szabad olajtartalmú pasztát alkalmazni, mivel jelentősen csökkenti a kezelés során fellépő oxidáció hatékonyságát.
  • A fogfehérítés megkezdése előtt az egyéb fogászati kezeléseket abba kell hagyni.
  • Mivel a töméseket, fogpótlásokat nem lehet fehéríteni, ezért a fogfehérítés díján kívül ezek cseréje további költségeket jelent. Ezekről érdemes az eljárás megkezdése előtt tájékoztatást kérni.
  • Vörösbor, kávé, fekete tea és egyéb fogszínező anyagok, valamint a dohányzás a kezelést követő 2-3 napban kerülendő.
  • Ha a fogfehérítés alatt egy kis H2O2 szivárog át a fogínyre, ezt a kezelőorvos E vitaminos géllel (erős antioxidáns) azonnal semlegesíti. A fehér fogíny elszíneződések ebben az esetben rövid idő alatt maradéktalanul eltűnnek.