IPL bőrregenerálás – különböző bőrtípusokra | Tangea Kft.

IPL bőrregenerálás – különböző bőrtípusokra

Szépítő fényélmények, örömteli változás - IPL bőrregenerálás

A bőrben lévő sejtek életünk során veszítenek energiájukból. Az IPL bőrregenerálás lehetővé teszi a sejtek energiafeltöltését anélkül, hogy sérülés vagy fájdalom keletkezne, illetve a bőr rétegei károsodnának.

Az IPL arckezelés során az elasztikus és kollagén rostok képződése meggyorsul, a bőr ellenálló képessége stabilizálódik. A ráncok mélysége csökken, a pigmentációs sérülések (napfoltok, öregedési foltok), kezdődő értágulatok (rosacea, hajszálértágulatok), akne hegek elhalványodnak, a tág pórusok összehúzódnak, a gyulladások mérséklődnek.

Az előnyös változások fokozatosan következnek be. A bőr minőségi megújulása már az IPL bőrregeneráló kezelés után 2-3 héttel látható, az optimális eredmény pedig 4-5 hónap után jelentkezik. A kezelések számát a bőr javulásának üteme szabja meg. Sokszor egy-két IPL kezelés is elegendő, de a kívánt eredmény eléréséhez 2-4 kezelés is szükséges lehet. Szinten tartó utókezelések az IPL bőrregenerálás esetében is tanácsosak.

body_ipl_borregeneralas.jpg

Alkalmazási terület:

Az IPL bőrregenerálás alkalmazható az arcbőr gyulladásainak, pattanások mérséklésére, akne hegek, pigment foltok halványítására. Javallott továbbá dohányzás okozta bőrelszíneződések, napkárosított bőr optimalizálására. Apróbb és időskori ráncok kezelésére, felületi hajszálerecskék halványítására.

Ellenjavallatok:

Szoláriumozott, erősen napbarnított, leégett bőr, önbarnító használata, fényérzékenységet okozó gyógyszerek szedése, bőrbetegség, tetoválás, anyajegy, terhesség.

Információk a vendégnek:
 • A villanófény alapja a pulzáló energiából fakadó szelektív fototermolízis, amely lehetővé teszi a bőrben lévő sejtek kezelését anélkül, hogy sérülés keletkezne, vagy a bőr többi rétegét károsítaná.
 • A teljes kezelés 45-60 percig tart, a gépi IPL kezelést követően az arcra regeneráló szérumot és hűsítő maszkot teszünk, ami fokozza az eljárás hatékonyságát.
 • A bőrtípustól és a probléma mértékétől függően, szakembereink által összeállított, különböző kúrákból választhat. Mivel minden ember bőre más, eltérőek a környezeti hatások és életmódbeli sajátosságok, ezért egyénenként változó kezelésprogram összeállítása szükséges.
 • Ajánljuk 3-6 hetente kúraszerűen.
Az IPL bőrregenerálás kezelési előkészületei:
 • A kezelőt mindig előre tájékoztatni kell arról, ha Ön bármilyen gyógyszert szed, vagy ha terhes!
 • A bőrt fényérzékennyé tevő gyógyszereket, készítményeket a kezelés alatt nem szabad alkalmazni.
 • A kezelés előtt legalább 4 héttel már nem szabad napozni, szoláriumba menni és önbarnítót használni. Ugyanez érvényes a kezelések közötti időszakokra is.
 • A kezelt testrészeket magas fényvédő faktorszámú (30 felett) készítményekkel kell kenni.
Tudnivalók az IPL bőrregenerálást követő időszakra:
 • Rögtön a kezelést követően a kezelt területeken bőrpirosodás, duzzanat, melegségérzés, érzékenység, valamint viszketés léphet fel.  Amennyiben ezek a tünetek hosszabb ideig jelentkeznének, vagy más tünetek is fellépnének, kérjük, lépjen kapcsolatba kezelőjével!
 • A kezelt területeken az öregedési foltok, a különböző pigmentációs sérülések sötétebb színűek lesznek, a pici erecskék, kapillárisok láthatóvá, sötétebbé válhatnak, majd pár nap, egy hét elteltével fokozatosan halványodnak.
 • Előfordulhatnak vöröses és bíbor elszíneződések (hasonlít a bőrpírhoz napozás után). Ezek általában huszonnégy órán belül elmúlnak, de nagyon ritka esetben 1-2 napig is vöröses lehet a bőr.
 • A kezelt területet igény szerint hűtheti Panthenollal, de zsírtartalmú készítmények használata nem ajánlott.
 • Ne tegyen fel pakolást és ne alkalmazzon hámlasztást legalább a kezelést követő két hétig.
 • Make-up-ot vagy alapozót csak 1-2 nap elteltével használjon!