IPL tartós szőrtelenítés | Tangea Kft.

IPL tartós szőrtelenítés

Őszintén egy kényes témáról - IPL tartós szőrtelenítés

A Photosilk IPL technológia alapja a szelektív fototermolízis. A fény a bőrön áthaladva a szőrszál sötét festékanyagában elnyelődik, s a keletkezett hőhatásra az aktív, növekedési fázisban lévő szőrszálak 10-14 nap elteltével kipotyognak. A gyantázással ellentétben az IPL tartós szőrtelenítés során a hámréteg nem sérül, így kizárt a fertőződés veszélye is. A meglévő szőrtüszőgyulladások 1-2 alkalom után enyhülnek, az IPL kezelések végére pedig megszűnnek. Az IPL tartós szőrtelenítés sorozatát követően nem kell tartani, hogy újra előjönnek, hiszen az IPL tartós szőrtelenítő kezelések után az oka szűnik meg, nincs szőr, ami miatt gyulladások keletkeznének a bőrön.

 

 

Az IPL tartós szőrtelenítés hatékonyságának kulcsa

A teljes és tartós szőrtelenség eléréséhez egyénenként eltérő mennyiségű IPL szőrtelenítő kezelésre lehet szükség, általában 6-8 kezelés a kezelt testrésztől függően, bárkinek elegendő. Anatómiai és biológiai okok miatt egyénenként változó újraszőrösödés tapasztalható, de ezek minden esetben sokkal vékonyabb, világosabb, ritkább és puhább szőrszálak. Ha ez a mennyiség már zavaróvá válna, akkor egy-egy IPL szőrtelenítő utókezeléssel bármikor megszüntethetők.

body_ipl_tartos.jpg

IPL tartós szőrtelenítés alkalmazási területe:

Az IPL tartós szőrtelenítés a test szinte teljes felületén alkalmazható eljárás. IPL tartós szőrtelenítést végezhetünk kiterjedt területeken (pl. teljes láb), valamint a kicsi, lokalizált területeken (pl. bajusz, hónalj, fazon) is.

Az IPL kezelés ellenjavallatai:

Szoláriumozott erősen napbarnított, leégett bőr, önbarnító használata, fényérzékenységet okozó gyógyszerek szedése, bőrbetegség, tetoválás, anyajegy, terhesség, hormonális jellegű megbetegedések.

Az IPL tartós szőrtelenítésnek ismert negatív mellékhatásai nincsenek.

Információk a vendégnek az IPL tartós szőrtelenítésről:
 • Az IPL villanófénnyel a melanintartalmú (sötét) szőrszálakat lehet kezelni, a szőke, ill. fehéreket nem. A kezelési idő a kezelt felület nagyságától függ, 10-90 perc között mozog.
 • Az IPL tartós szőrtelenítésen részt vett vendégek pozitív mellékhatásként a bőrstruktúra általános javulását tapasztalják. Az IPL kezelések között minimum 4-6 hét pihenőidőt kell tartani, a tartós szőrtelenítő kezeléssorozat végéhez közeledve ez az idő akár 6-8 hét is lehet. A még ennél is nagyobb időkihagyás nem befolyásolja negatívan az egész IPL kezeléssorozat végső eredményét.
Az IPL tartós szőrtelenítés kezelési előkészületei
 • A kezelőt mindig előre tájékoztatni kell, ha Ön bármilyen gyógyszert szed, vagy terhes!
 • Az első IPL tartós szőrtelenítő kezelés előtt legalább 4-5 héttel, valamint az egyes IPL kezelések között fontos, hogy ne napozzon, ne menjen szoláriumba, és ne használjon önbarnítót. Az erős napsugárzásnak kitett testrészeit kenje min. 30-as faktorszámú fényvédővel!
 • Az első IPL tartós szőrtelenítés előtt legalább 4-5 héttel, valamint az egyes IPL kezelések között a szőrt nem szabad csipeszelni vagy gyantázni, csak borotválni.
Tudnivalók az IPL tartós szőrtelenítést követő időszakra
 • Rögtön az IPL kezelést követően a kezelt területeken bőrpirosodás, duzzanat, melegségérzés, érzékenység léphet fel. Amennyiben ezek a tünetek hosszabb ideig jelentkeznének vagy más tünetek is fellépnének, kezelőjét tájékoztatnia kell minél előbb!
 • Az IPL tartós szőrtelenítés után pár napig szauna és meleg ülőfürdő nem ajánlott, csak a zuhanyzás.
 • Ne használjon illatanyagot tartalmazó dezodort, stiftet, szappant vagy tusfürdőt!
 • A kezelt területet igény szerint hűtse Panthenollal, de zsíros készítményeket ne használjon!
 • Ne tegyen fel pakolást, és ne alkalmazzon hámlasztást a kezelt testfelületen!
 • A teljes IPL kezelési program alatt a szőrt kizárólag borotválni szabad.
 • Jelen tájékoztatás minden általános információt tartalmaz az IPL tartós szőrtelenítésről.
 • Mivel minden ember bőre más, az egyénenként eltérő környezeti hatások, életmód és életmódbeli sajátosságok egyénenként változó IPL kezelésprogramot igényelnek!